Välkommen till Trafikverkets webbutik. Här hittar du publikationer, informationsmaterial och böcker från Trafikverket. Det mesta kan du ladda ned kostnadsfritt som pdf men det går även att beställa tryckt material.

Vi tar ut en fraktavgift på 30 kronor per beställning om materialet sammantaget väger upp till 2 kg. Väger det mer än så blir avgiften 70 kronor per beställning. Observera att avgiften gäller allt material i butiken och att moms tillkommer.

För leveranser till utlandet blir fraktavgiften 40 kr exklusive moms för leveranser som väger under 2 kg. Väger leveransen mer blir fraktavgiften densamma som den faktiska portokostnanden.Senaste nytt

Rastplatskarta 2016

2016-06-21 Beställ ditt material här
Rastplatskarta 2016 finns nu att ladda ner. Observera att den inte kommer att tryckas upp i fortsättningen.

Trafikverkets årsredovisning

2016-04-27 Beställ ditt material här
Trafikverkets årsredovisning 2015 går nu att ladda ner eller beställa.

Den första statsbaneelektrifieringen - ett pionjärprojekt i subarktisk miljö

2015-09-14 Beställ ditt material här
Hur gick det till när den första elektrifieringen av en statlig järnväg genomfördes i Sverige? Hur kommer det sig att valet av sträcka föll på Riksgränsbanan, en del av Malmbanan mellan Kiruna och Riksgränsen, i ett område med extrema väderförhållanden i fjällvärlden och genom en nybliven nationalpark?

De första stambanorna – Nils Ericsons storverk

2015-06-26 Beställ ditt material här
Hur var det möjligt att bygga 100 mil järnväg på 20 år i ett av Europas fattigaste länder, nästan utan erfarenhet av stora projekt?

Asfalt - hundra år av väghistoria

2015-06-26 Beställ ditt material här
Boken om asfaltens svenska historia handlar om tidiga pionjärbetonade tillverkningar och år av forskning som bokstavligt talat banade väg för asfaltens mödosamma erövring av gator och vägar.